DRUKFOUT | In vo·gel·vlucht

20 mei 2020

perspectief zoals een vliegende vogel het ziet:
iets in vogelvlucht beschouwen een kort overzicht ervan geven

Wat is de lente mooi hè? Jong, fris groen, lammetjes, de eerste sproeten. Toch is het dit jaar geen gewone lente. Alles wat zo vanzelfsprekend was is nu ineens niet meer zo normaal. Ondanks dat de lente alles hoopvol doet opbloeien, is alles anders door corona. Het leven is met zo’n stroomversnelling aan het veranderen, dat het soms moeilijk te behappen is.

Hoe pas je je aan? Hoe deel je je dagen in? Wij kunnen ons voorstellen dat er zo enorm veel vragen ontstaan. Zou het soms niet heerlijk zijn om even van een afstandje te kijken naar dit alles, om alles even te kunnen overzien?

Door de situatie rond het virus kunnen we geen workshops geven zoals we zouden willen, maar we willen heel graag doorgaan met het leren en ontdekken van nieuwe technieken en manieren van verbeelden. Omdat wij niet de enigen zijn die ons best druk maken over wat er allemaal gebeurt en omdat de toekomst onzeker is, willen wij samen met jullie deze crisis vanuit een vogelvluchtperspectief bekijken.

Het project

Wij willen samen met de mensen in onze omgeving een levende illustratie maken. Eentje waar iedereen aan bij kan dragen. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen oproepen hun ervaringen in deze tijd met ons en met elkaar te delen via ons Instagram-account.

Wat moet je doen?

  1. Stuur ons jouw ervaring van deze tijd in de vorm van een woord, een quote, een zin, een gedicht, een verhaal, een liedje, een gedachte een tekening of een eigen druktechniek naar ons op.
  2. In onze werkplaats gaat jouw verhaal onze “drukmachine” in, wij vertalen het naar een beeld en voegen het toe aan de steeds groter wordende illustratie.
  3. Je kan jouw druk, die van een ander, of de hele verzameling bij elkaar ook bij ons bestellen als kaart of als poster! Zo heb je iets persoonlijks om bij iemand in de bus te doen, of om aan je muur te hangen.

Dit is een initiatief van:
Kimberley en Lydia | Drukfout