MUZIEKSTUDIO’S | Meer kleur & ritme!

20 oktober 2020

De Grote Voort krijgt steeds meer kleur en ritme! De Beeldbazen hebben een prachtige mural aangebracht op onze muziekstudio’s. Ze hebben het woord ‘RHYTHM’ als uitgangspunt voor hun design genomen. Het woord wordt gevorm door grafische ‘rhythmic’ vormen. Deze vormen vallen uiteen in de gang en versterken daardoor het perspectief.

Casper en Job vormen samen Beeldbazen. De Beeldbazen specialiseert zich in grafische en illustratieve vormgeving en sinds januari 2019 zijn Casper en Job gevestigd aan de Grote Voort 10. Beiden hebben ruim twaalf jaar als zelfstandige in de creatieve sector gewerkt, en sinds drie jaar hebben zij hun krachten gebundeld. “Een keuze die ervoor gezorgd heeft dat we tot nu toe elke dag lachen en mooie dingen maken.”

“Wij worden blij van het bedenken en maken van beeld en hebben een sterke voorliefde voor vorm, kleur en compositie. In ons werk zoeken wij naar sprekende beeldende oplossingen die een goed idee als uitgangspunt in zich hebben. Daarnaast gaat onze voorkeur uit naar het toepassen van een schone grafische beeldtaal in alles wat wij maken.”

Naast hun digitale werk halen zij ook veel voldoening uit het fysiek uitvoeren van het werk. Denk hierbij aan het maken/schilderen van murals, panelen en doeken. Het maken met je handen vraagt je om anders te kijken en na te denken over wat je maakt.

Ontwerpproces van muurschildering ‘RHYTHM’

Toen de Beeldbazen vanuit de CC de opdracht kregen om de vier muziekstudio’s aan de Grote Voort van een mural te voorzien, zijn ze gestart met brainstormen en het opzetten van een schaaltekening. Voor de beeldende invulling kwamen ze uit op het idee om te gaan werken met typografie en grafische vormen. Het woord ‘Rhythm’ vonden ze een mooi uitgangspunt, omdat zowel de muziek die in de studio’s gemaakt wordt, als hun compositie ‘ritme’ in zich hebben. Na het uitwerken van het ontwerp (digitaal) hebben ze het kleurgebruik voor de mural bepaald, waarbij ze een combinatie van warm en koud tinten hebben ingezet.

Foto: Beeldbazen

“Het opzetten en uitwerken van de mural zelf heeft ons uiteindelijk één week van ons leven gekost, gezien het eindresultaat een kleine prijs om te betalen…” Kom een keertje kijken of bekijk de Instagram van de Beeldbazen!

Dit is een samenwerking tussen:
Beeldbazen & Creatieve Coöperatie Zwolle