SVEN & BEELDBAZEN | Real life 3D

20 mei 2020

Wat begon met een illustratie van de Blauwe Reiger tot een 3D uitvoering in real life. Job van der Molen van Beeldbazen en Sven van Rooijen hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om een concept om te zetten naar een fysiek beeldje voor aan de muur.

Dankzij de technieken van tegenwoordig is het namelijk mogelijk om op de computer ontworpen modellen te printen en zo uiteindelijk echte producten te maken. Dit opent een wereld aan mogelijkheden. Van lastige vormen tot beelden met een precisie op de 0,12 mm.

De originele illustratie van Beeldbazen
Het uiteindelijke 3D-resultaat

Voordat het model geprint kan worden wordt het in stukjes gesneden zodat de 3D printer snapt wat hij moet doen. Dit gebeurt in de zogenoemde “Slicer”. Ook wordt er in dit programma gekeken welke gedeeltes van de print ondersteund moeten worden, door een zogenaamde brug, om tijdens het printen doorzakken te voorkomen.

Het model in de 3D “Slicer” om er losse laagjes van te maken

Dit is maar een van de velen mogelijkheden die een 3D printer te bieden heeft. Op dit moment is Sven namelijk bezig om een eigen klok te bouwen met behulp van LED’s, een Arduino en 3D geprinte onderdelen.

Wat wordt de volgende stap? Een actiefiguur van jezelf? Natuurlijk! Alles is mogelijk.

Een 3D model van Sven zelf, gemaakt met een 3D Scanner

Dit is een initiatief van:
Sven van Rooijen Lichttechniek & Beeldbazen